El Cementeri Parroquial de Quart de Poblet data, en la seua actual ubicació del camí del cementeri, de l'any 1911. Segons consta en els arxius parroquials a este nou emplaçament es van traslladar a l'Abril d'aqueix any en una solemne processó algunes restes de l'antic cementeri que es trobava al costat de l'Església Parroquial de la Puríssima Concepció.       
      Les restes més antigues que es conserven són de finals del segle XIX (1888). Històricament l'Església Parroquial de la Puríssima Concepció, des de la seua construcció en el segle XV, ja disposava d'un lloc on s'enterraven els veïns i veïnes de Quart. 1er. dins de la pròpia església, en les capelles laterals, en la nau central, més tard en un cementeri annexe, on està en l'actualitat el "Centre Parroquial".
 El Cementeri Parroquial de Quart compta amb 4.829 nínxols i 223 sepultures en terra. Disposa de 10 panteons que d'algunes famílies de Quart, Religioses “Cooperadoras de Betania”, Religioses “Hnas. De Santa Ana” i Sacerdots Diocesans.  L'any 2004 es crea la Junta del Cementeri Parroquial, presidida pel nostre rector Mossen Juan Verdú, que s'encarrega de la gestió i conservació d'esta parcela eclesial.
     La Parròquia, juntament amb les famílies de Quart, pel manteniment i millora de les instal·lacions, ha assumit la tasca de donar a conèixer i dignificar la memòria i la història dels nostres avantpassats i del nostre poble.
      El nostre Cementeri, este lloc sagrat, que ha arribat fins a nosaltres després de 100 anys, no ha de servir només per a la mort sinó també per a la vida, ja que suposa l'expressió de cada moment històric, la relació de la societat de Quart, de la cultura tradicional i popular amb la vida i la mort al llarg del Temps.               

Comentarios